Navigacija
Account

Parduotuvė

Grįžti į ankstesnį puslapį
Plačiau

Papildoma informacija

Sėklų kiekis, vnt.

15 sėklų, 100 sėklų

Sezoniškumas

Sėja

III–IV

Gylis, cm

0

Persodinimas

V–VI

Atstumai, cm

30×10

Derlius

VIII–X

Rekomenduojame kartu įsigyti

Siauralapiai šatreiniai

20–25 cm aukščio daugiamečiai augalai, gali būti auginami kaip vienmečiai. Europoje labai vertinami dėl pikantiško lapų skonio. Vartojami salotoms, picoms ir kitiems patiekalams paskaninti.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Vaistinės ramunės

Vienmečiai vaistiniai augalai. Vartojami išdžiovinti visiškai išsiskleidę žiedynai. Iš jų ruošiami antpilai ir nuovirai. Sėklos sėjamos anksti pavasarį tiesiai į dirvą.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Vaistinės gelsvės

Daugiamečiai vaistiniai ir prieskoniniai augalai. Pasižymi aromatu šiek tiek panašiu į salierų. Lapai ir šakniastiebiai su šaknimis vartojami mėsos, žuvies, daržovių patiekalams paskaninti, marinatams gaminti.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
 
Nuo 0,90  Pirkti

Bazilikai Purple Opal + Toscano juostoje

TOSCANO. Vienmečiai prieskoniniai augalai, sodintini daigais. Veislė išsiskiria dideliais ruplėtais ir labai aromatingais lapais. PURPLE OPAL. 30–35 cm aukščio vienmečiai augalai, sodinami daigais. Lapai tamsiai purpurinės spalvos, labai kvapūs. Šviežiais ir džiovintais bazilikų lapais paskaninamos sriubos, salotos, konservai, mėsos, žuvies ir tarkuotų bulvių patiekalai.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
1,95  Žiūrėti

Vaistinės juozažolės

Daugiamečiai prieskoniniai augalai. Žydi mėlynais žiedais liepos – rugsėjo mėnesiais. Žiedai, žali ir džiovinti lapai tinka patiekalams paskaninti, arbatoms ruošti. Juozažolių nektaro medus yra aukščiausios rūšies. Sėklos sėjamos anksti pavasarį arba vėlai rudenį į lysves.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Daržiniai dašiai Saturn

Vienmečiai prieskoniniai augalai. Vartotini švieži ir džiovinti dašių lapai bei stiebų jaunos viršūnėlės. Tai klasikiniai prieskoniai pupelių ir grybų patiekalams. Tinka mėsai, raugintiems kopūstams ir sūriams paskaninti.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Blakinės kalendros

Vienmečiai prieskoniniai medingi augalai, išaugantys iki 80–100 cm aukščio. Žydi ilgai, todėl sėklos subręsta skirtingu laiku. Maistui vartojami švieži ir džiovinti lapai. Kalendros grūdeliai vartojami duonos, dešrų ir marinatų gamyboje, dedami į sriubas, mėsos, žuvies ir daržovių patiekalus.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Kvapieji bazilikai Toscano

Vienmečiai prieskoniniai augalai. Veislė išsiskiria dideliais ruplėtais ir labai aromatingais lapais. Jais paskaninamos sriubos, salotos, mėsos, žuvies ir tarkuotų bulvių patiekalai. Sėklos sėjamos kovo – balandžio mėnesiais į daigyklas namuose ar šiltadaržyje.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Tikrosios levandos

Dekoratyvūs prieskoniniai vaistiniai augalai. Žiedai ir lapai dedami į padažus, žuvies ir mėsos patiekalus, apkepus. Iš žiedų nektaro suneštas medus priskiriamas pirmai rūšiai. Sėjami anksti pavasarį į daigyklas, šiltadaržius.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Lanksčiosios citrinžolės

Daugiamečiai prieskoniniai augalai, sezono metu augintini lauke, žiemai pernešami į patalpas. Lapai ir stiebai turtingi citrininių eterinių aliejų. Jų sudėtyje esantis aldehidas citralis suteikia originalų ir malonų citrinų kvapą ir skonį. Juos galima nuolat skabyti ir vartoti šviežius, džiovinti, šaldyti. Tinka žuvies, mėsos, daržovių, vaisių patiekalams, kompotams pagardinti. Anksti pavasarį gelstančią žolę reikia nupjauti.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti